KLIK!

Saturday, October 9, 2010

Silver leh beranak-pinak ke?

Soalan cepumas:
Silver a.k.a Argentum leh beranak pinak ke bila dicampurkan dengan acid or any alkali??

Biul gak bile fikir ni.
Boleh pulak la % silver tu naik selepas dibuat adsorption kan..

Oh,
kalau memang boleh beranak pinak,
memang confirm lepas ni nak sambung wat master dalam recovery gold lak kan..

Buat experiment,
pastu tapis sebab emas tadi dah bertambah, beranak-bercucu,
then jual..
kayo-kayo...!

Oh ye, lagi satu..
apa pandangan anda tentang perkataan "SENGAL" ye?
agak-agak kalau dengar kawan cakap word tu kat anda, anda marah tak?

4 comments:

Achilles said...

Sengal adalah gaya mencarut yang sopan.

cik kotak said...

oh begitu,
kirenye perkataan tu sopan lagi berbudi bahasa la kan?

angels of the moon said...

laa.....
ituula dugaan wat research kan?

kite wat je byk2 silver tuh..
pastuh tapis...jual..then, ruby pun buat gold, ape lagi...tapis la.....

sengal?
word yg chumel ape..
kan?ngal!
hahahahahaha

p/s: sy hanya bergurau

cik kotak said...

angels of the moon aka birthday gurl...

betol gak tu..kayo kak ruby nnti kan..leh soh dye blnje mkn kat mamak!

haha....oh,xmengapa..sya tahu angels bergurau!hahaha