KLIK!

Thursday, April 29, 2010

Update2!!!

da hmpir seminggu CK mulakan latihan industri. Penat tak terkata, update blog pun dah lama kan?kan? tapi, macam la ada yang nak membaca dan mengikuti..ceh!!

1st day:
(gmbar di atas adalah bukti CK kebosanan, parking pun nak ambik gambar!)

Hari yang paling memBOSANkan!! dibawa ke seluruh ceruk kawasan dan diperkenalkan ngan setiap orang dan makhluk. Jumpe orang kampung sendri, bekas kawan sekolah sendri, jiran sendri...memang tak berkembang la otak!hehe...CK ditempatkan di department yang SEMUAnya LELAKI..apakah yang akan berlaku seterusnya?=p

Lepas lunch ngan solat zohor, baca manual GMP-Good Manufacturing Practices~memang tersengguk-sengguk la CK dibuatnya..lalalala~

2nd day:

TOUGH day! sangat PENAT woo... kene cat Filling Room...tapi, luckly, I'm not alone, ade 2 orng uncle lagi yang menolong. Dan sesungguhnya kerja mengecat ini akan menjadi lebih rumit apabila my supervisor sangat teliti dan perfectionist orangnya..apa nak buat?layan akan aje~

3rd day:
hari yang penat juga! sapa kata perempuan tak boleh buat kerja berat? kerja CK pada hari ni, buka motor air-cond, tukar lampu fluorescence and pasang air curtain! gmbar kat atas ni adalah gambar yang diambil di atas siling! berpeluh woo duk atas siling tu, takut gak siling tu tak kuat ke..ape ke, mau terjatuh ke bawah, tak kahwin2 CK nanti!=p Tapi yang pasti, CK buat kerja tu berdua la, ngan uncle muthi! kl sowang, memang tak terbuat la..

and today...
Hari yang paling seronok diantara hari-hari yang di atas! sebab banyk ilmu baru..di antaranya macam gambar di atas, Freeze Drier namenya..wahhh...sgt besar wooo...dan menurut maklumat yang dipercayai, mesin berskala besar ni, ade 2 buah je yang ada kat Malaysia ni! so, lagilah CK tertarik kan.. Lagipun, hari ni tak banyk keje berat...tapi, da dpt task baru, kena report macam mane nak handle chemicals yang ada dlm company tu..kononnya, CK lak kena bagi talk to others staff pasal tu!hahah..habis la..wait n c aje!

Dan hari esok? CK masih ternanti-nanti..dan sesungguhnya...


"Hidup ini ibarat ada 3 hari. Semalam sebagai pengalaman, hari ini untuk perancangan dan esok hanya menantikan jawapan.."

5 comments:

sI tEDI said...

CK ,
LI baik2 ek?

cik kotak said...

baeklah...thanx si tedi..=)

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
waAa..patut lama tak nampak, da mula praktikal yer..bz la kan..
berapa lama ni yer?
nyway m0ga selamat semuanya, TC =)

cik kotak said...

salam kembali encik azrai...

ha,ah, dah mule praktikalnye..bz tu tak, tp penat..hehehe


10 minggu tempohnya..rasa mcm bertahun2 je..=p

tima kasih ya atas doanya=)

amin..insyaAllah

ARC™ said...

u cant XP