KLIK!

Tuesday, May 4, 2010

Mari ke bulan~!lalalal

Mari kita ke bulan!yeay~!
bukan calang-calang orang boleh ke bulan taw..
hanya orang yang bertuah, lagi yang terpilih saja  yang layak..miahaha=p

ok, stop all that nonsense CK!
kita kembali ke alam nyata. "pergi ke bulan" maksudnya mari kita berpakaian seperti ke bulan.
bukan naik bulan, tapi masuk Filling Room@Clean Room.
Dipanggil Clean Room sebab bilik ini tersangat la BERSIH!
hatta particle yang bersaiz 0.5mironmeter pun payah nak jumpe dalam kawasan ini...

Ok, mari CK explain permandangan di bawah..

Gambar di bawah adalah di mana seorng kontraktor yang sedang mengambil bacaan velocity udara dari HEPA filter..

dan gambar ini pula sedang tunggu bacaan bilangan particle..
tunggu seminit je pun..



oh ya, CK nak kongsi pesanan my supervisor..katanya..

"Nak jadi engineer, kena mula dari bawah.."


3 comments:

Hasrol Nizam said...

fuh, mendalam maksud SV tu.. sape dalam gambar tu? CK ke?+

cik kotak said...

encik hasrol, tu bukan CK...CK yang tangkap gmbar ni..tp, yg pasti CK pun berpakaian sebegini..rimas kowt!!taubat dah nk masuk bilik ni..rela nek bumbung lagi...=p

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
huhu..cam best je pakai cam tu..
ada dijual kat pasaran tak unif0rm tu?..nak beli satu laa ;0