KLIK!

Tuesday, May 25, 2010

syukur dan redha seadanya...~

Dah lama xupdate..Quite long time right? rindu rasanya sama ini blog! bt, what can i do..ada idea, tapi tak ada masa yang boleh dicuri (alasan semata-mata~)

bila baca status kawan2 kat FB, rasa sgt cemburu pabila mereka berpeluang gi kilang2 yg mmg padan ngan kos masing2...escpecially, my coursemate...masuk plant yg real plant as an chemical engineer..ade yg siap leh apply major subject in their LI..

bt CK? in pharmaceuticals area, not much that i can apply that totally relate with my course.. yang ade pun maybe a boiler dan freeze drier tu je...

boiler house tu pun just the small one..real pictures as below k?



Even though my place is not to big or its name is not a well-known factory..but, i try to  absorb all those knowledge from my sv.. UTM graduates in mechanical engineering, he must have a lot of experiences and knowledge rite? so, I will ask everything including the one that are not related with my course..miahahaha..ketamakan terserlah di situ..

2 comments:

Hasrol Nizam said...

tanya jgn tak tanya..
dulu Li kat r&d, tempat macam lab je. So mmg tak rasa kerja kat plant.

so, ni ada 1 suggestion. apa kata ck mintak tolong sv buat visit kat mana2 plant yg ada kat area2 tu.. At least dpt tgk n jalan2 gain benda baru.

dulu time Li ada jugak wat plant visit. Tp balik kompem kena wat report..hehe

cik kotak said...

haha...tp, mcm mustahil jer nk wat plant visit tu..kang takut nnti, wat visit kat kandang babi je kang..sbb they all produce vaksin tok bnatang itu..=)