KLIK!

Thursday, November 26, 2009

BuAh ceMpeDak di LuaR paGar,

mierA ni budAk hingUsan baru naK BelaJar,
kL saLah Tlg aJaRkaN..

SaLam horMat,sALam bahagiA to ALL my lOveLy reaDers..(erk,ade ke readers post miera ni??)

deNgan renDah dirinye miera nk bagi taw yg todaY is My 1st day peganG stereNg kete..hehe..

maksudnye??miera baru je ambik 2jam klas belajar memandu,nk
ambik lesen P tok kenderaan kelas D..=P

umur da 21,baru terhegeh2 nk ambik kelas nie...agak malu gak la...sbb kat PERFECT ACADEMY td ramai budak remaja..erk,tua sgt ke miera ni??tp xpe,akanku perasan/berlagak seolah2 muda ye rakan2! but,one think yg miera fikir utk positifkan diri...

ILMU DITUNTUT SEPANJANG HAYAT..

sedangkan masih ade atuk/nenek/moyang yg pergi masuk U hanya utk mendapatkan segulung diploma/ijazah kat luar negara tu..apetah lagi la diri yang kononnye perasan tua ni kan..

seyesly, sebenarnye takut nk ambik lesen kete tu dek disebabkan pernah ade kisah/sejarah silam pahit maung/pedih/sakit segala bagai atas jln raye smpai mencacatkan sedikit pancaindera yg dikurniakan Allah yg sepatutnya sempurna pada awalnye..huhu

Alhamdulillah,sesi pembelajaran td berjalan dgn sangat lancar & baik..on my 1st day driving in my entire life,miera da belajar parking,nek bukit,3 penjuru n siap bawak kete tu kuar ke jalan besar lagi..wahhh,sgt bersyukur sbb dipermudahkan Allah..walhal,before dat, mmg nervous gile, miera ambik result exam pun xse"nervous" ni taw!

......dan cukuplah Rabbmu menjadi Pemberi Petunjuk dan Penolong (Al-Furqan:31)

Ditambah lak ngan teacher/sifu/cikgu yang sgt baik..sgt senang dan bersungguh2 dlm memberi ilmu yg dia ade..credit to him...eventhough,dye xde sijil cop kementerian pelajaran yg tauliahkan die sgb guru,but then, he still a teacher ryte??sbb bagi miera,sesiapa sahaja boleh jd teacher..makcik yg kat kedai tepi jalan yg jual kuih-muih tu pun leh jd teacher..sbb dye ade all those experience dlm perniagaan..kite ni ade ke??

ok,tomorrow i have still a 2hrs class..nak hbiskan cepat2 before new semester start on 14th deCember..wish me luck my dear friends??=D

6 comments:

anak laut said...

salam...

anaklaut doakan semoga mira akan lulus dan dapat lesen kete tu..

wah..pas ni leh beli kete baru la..

wanjb84@wankebab said...

chaiyuk2..all de best 2 u mira..huhuhu...

miera said...

to wanjb84~thanx a lot k??

to anak laut~thanx teacher..may i call u teacher??hehehe...kete baru??hmm..tu kene tunggu dulu kowt,sbb skrng pun still study lagi..

cInTa aDrIaNa said...

hehe..bagus...

ilek2...confident jer...aku pun tak penah drive, 1st tym drive masa kelas driving la..

aku pun ngah amik lesen gak neyh...bukan nya tua sgt pun...ada mak cik amik test jpj sekali dgn aku, umur dia da 61 tahun, da repeat test 3 kali da...

bersemangat betol makcik tuh..

best of luck..=)

miera said...

hahaha..betol2..kite x tua pun...ngeh2,still young n lovely lgi..wink2

thanx ms cinta adriana~

Anonymous said...

best of luck....