KLIK!

Saturday, November 28, 2009

buLan baru/nEw mOon??

Oleh kerana miera tengok Twilight tempoh hari,hati ni terbawa2 nk menyaksikan sambungannye, New Moon.

Mungkin disebabkan actor/actress yg handsome or lawa/cantik bile mata melihat menjadi faktor pendorong.

Dah sifat semula jadi manusia, mmg suke akan kecantikan bukan??sedangkan Allah jua menyukainye.Namun begitu, pasti ada batas2nye..

Berkata Rasulullah s.a.w : “(Sebenarnya Allah itu bagus dan cinta kepada kecantikan); takbur itu ialah menolak kebenaran dan tidak menghargai orang lain.”

miera lebih suka akan nilai2 cinta dan kasih sayang yg cube diketengahkan. but,mmg x dinafikan dlm cite tu salah dri segi batasan agama/halal dan haram dalam pergaulan.

mOga kasih sayang/cinta itu dapat dilahirkan betul pada tempat,keadaan dan pemilikNya.

Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya:“Tanda cintakan Allah S.W.T. ialah mengingati Allah S.W.T (zikrullah) dan tanda Allah S.W.T murka kepada hamba ialah dia tidak suka mengingati Allah.

p/s_xsuke bile ending tergantung,pasti ade sambungan..saje je nk wat penonton2 movie tu addicted kat cite tu kan?juzzz nice strategy!

wallahulam~

2 comments:

unwanted said...

aku suka sebab ceritanya agak unik.
sebab hero pontianak, heroin manusia..:)

miera said...

yup!i like it to..unic..dat gurl semua dunie leh masuk..vampier la..warewolf la...for my opinion,dye mmg da fall in love ngan jacob tu..agak2 kan dye ngan sape??nk tgk dye ngan edward...huhu