KLIK!

Thursday, January 28, 2010

Pilihanraya Kampus MPP

Keadaan di bawah pintu bilik cik kotak malam sebelum pembuangan undian pilihanraya Umum MPP..
Fenomena biasa yang berlaku setiap tahun.
personally, cik kotak rasa ni febomena tak sihat.
sebab?
Pembaziran kertas secara terang-terangan!
kertas tu hanya dibaca 2 3 minit, lepas tu?
tong sampah jua destinasi terakhir untuk di tuju.
Mungkin lepas ni kita perlu mencari kaedah yang lebih sesuai untuk mengedarkan manifesto masing-masing.
Kaedah yang tidak membawa pembaziran dan environmental friendly mungkin.
sesiapa ada idea?
tapi, mungkin juga ini adalah satu-satunya kaedah yang ada.
pendapat kita juga mungkin berbeza~

2 comments:

HASROL NIZAM said...

betul juga..tapi skrng pun dah ada yg guna facebook sbgi medan berkempen...tapi tak semua yg aktif di media elektronik ni..itu yg terhad sikit..mungkin guna kertas ni masih jalan terbaik..

miera said...

perlu difikirkan cara agar gejala pembaziran kertas ni tak berlaku melampaui batas..
berkempen boleh, tp kl da smpai fakulti pun tak rupa macam fakulti akibat dek tampalan poster, apa pulak jadinya kan?