KLIK!

Wednesday, December 23, 2009

Lelaki siLa jawab pertaNyaaN ini,pleasseee...

pertanyaan dan persoalan yang sering berada di kepala miera..

KeNapa lelaki susah sangat nak mengaku yang dia ada girlfriend/makwe atau pun wanita yang sudah pun berada di lubuh hatinya?

i mean wanita yang sering dia berikan harapan..

tapi bila di tanya, mesti dinafikan..

kenapa ya?

21 comments:

sue said...

ha tau xpe. yg lg sakit ati bile bf kite org ckp bf die....ade patot ckp aku rampas bf die.padhl die aku da kapel lame. cm ape ntah mmg angin aku satu badan. tu sume pasal xngaku ad gf la tu. cm ape nth kan nk sorok2...suke agknye

touyakaruma said...

errrr aku laki ... aku takda laa sorok-sorok . Aku terus terang jer.

Nabiel said...

sbb laki nk psg rmi2 kowt..hehehe:P

Farhana said...

Hohoho.. Ye tepat skali.. Dorang suke sorok2.. Bagi tau jek laa kan.. Pastu dok bagi harapan, ayat kow2 pny kat awek sorang lagi.. Dh kalau org letak harapan, baru reti nk bg tau dh ade awek.. Aiseyyy..

~ tapi tak sume lelaki mcm tu.. bg yg suke terus terang, salute sket sama depa.. ;)

Awang said...

macam ramai je kaum hawa yg jawab, heeh~

anak laut said...

salam..ukhwah,

tak semua lelaki mcm tu..anaklaut x macm tu..hehe

miera said...

to sue..
tu mmg sengaja nak pasang ramai2!niat terang benderang tanpa bersuluh dah

miera said...

to nabiel..
yup! bukan semua lelaki..sesetengah ajer..saje tnye secara general,mne taw lelaki yg xwat ni tahu jawapannya...

miera said...

to AL..
again, bukan semua lelaki..itu betul

to awang..
dah xda lelaki nak jawab...depa tlg la jawabkan..
encik awang ada pendapat tersendri?

M O N I C A said...

ego plus malu saya rasa..hahahaha..

Awang said...

saya takde pengalaman la ttg bnde2 ni, cik mira pon sedia maklom kot.. hehheh

xyncaholic said...

ye ker tak semua kot.
biasa yg tak ngaku ni lelaki yg bajet2 die tu hensem..
dapat lak klau muka tu jambu..
tak semua laki camtu kesimpulannya..

unwanted said...

oleh kerana lelaki kurang menjawab, so aku tolong la tambah senarai lelaki yang menjawab..:)

Kalau bagi aku, tiada masalah untuk aku mengaku sudah ada gf.
Tapi bagi sesetengah lelaki, jika mereka sudah ada gf, kemudian berkawan dengan seorang perempuan yang di suka juga, so masa inilah susah untuk dia mengaku dia dah ada gf. Kalau dia kata ada, takut orang dia suka ini berjauhan,..
sebenarnya dalam keadaan begini, dia pun serba salah untuk mengaku.

Tapi apa yang aku pasti sikit, lelaki ini tidak puas dengan apa yang dia ada. Sudah ada gf, tetapi masih lagi memberi harapan kepada orang lain. Bila gf sudah tinggal, baru merayu-rayu mintak kembali.

Ada juga lelaki yang tidak mengaku ada gf ini dengan tujuan untuk memasang 'spare part'. Apabila dikampung, berkasih dengan orang lain. Apabila di bandar, berkasih dengan orang lain.


Perempuan juga ada kes tidak mengaku ada bf. Sama keadaan seperti lelaki tadi, suka pada seseorang selain bf sendiri. Walau bagaimanapun, kes tidak mengaku ada orang dihati ini lebih kepada lelaki.

Bagi aku bergantung la kepada hati dan budi lelaki tu.

Ok la komen pendek aku ni kan.:)

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

sebab die nak saham die naik sentiasa
"lelaki memang hipokrit"

miera said...

to M O N I C A
ego?malu?erk...ke nak ada niat len yg tersembunyi..huhu

to Awang
yup, sya sedia maklum akan hal tu..tp mane la taw ada sedut pengalaman dari keadaan sekeliling..

to xyncaholic
miera sgt la setuju tak semua lelaki..cuma segelintir..juz nak tahu mengapa yang segelintir tu buat begitu jer..

to unwanted
tidak dinafikan..gurlz pun ada yang wat macam tu..masing-masing ada tujuan dan niat tersendri dalam melakukan sesuatu perkara. btw,thanx comment anda yg pendek itu!hehehe

to cik aidacomei..
hipokrit=kepura-puraan... maybe! nak dapat lebih kenalan atau nak ramai yang melekat dengannya..mungkinkah?

afendie said...

aper nak herannye!!.. yg dah kawin pon menggaku bujang!!... tapi aku bujang lagi ye!! hehe!!..

Qismina said...

kalu qis ckp.. qis pnah buat camtu camner?? maybe buat sbb nk balas dendam..ble ke?? sbb qis sakit hati sgt2 ngn yg sebelom nie.. psg spare part.. dah laa bagi harapan kaw2 nyer..eiii.... dah laa bila tnya wat cam muka tk bersalah.. pastu salahkan qis plak.. geraammmm...

hmm.. qis pnh buat spare part ms ngn bf qis yg kedua.. tp tk laa spare part sgt.. just kuar2 jln2 ke.. hape ke.. kebetulan bf qis duk jauh.. so.. mmg jrg jumpa.. hape lagi.. bila kuar ngn org lain tue.. mula arr tk ngaku dah da bf.. awl2 arr.. wlpon takde perasaan sgt.. kalu dah slalu jumpa.. dia mesti nk qis jadi awek dia.. qis stuju jah.. sbb bf qis jauh...

lma2 rasa bersalah timbul.. yer arr.. mainkan perasaan org.. tak patut qis buat dia camtue.. padahal dia baik sgt2.. (tak laa caye sgt).. laki mn ble caye 100%.. tapi dia care qis baik sgt sampai rasa btul2 tak sanggup nk buat camtue... rasanyer laki ada tak rasa camnie bila dah buat aweks dia camnie???

pnjang plak mmbebel.. mcm dah tulis entry.. kuang3x... so.. korg... jgn buat camtue.. tak best pon.. korg takkan tenang.. sentiasa resah dan gelisah. tk senang duduk.. dan kredit byk abiss woooo...

dan akan kna bala... skarg dah putus ngn dia tapi still contact each other.. qis dah de org lain tapi tak ckp kat dia.. sbb tk tau nk ckp mcm mn.. dan bf qis skarg mcm buat camtue balik jer kat qis.. ragu2.. mcm pasang spare part.. skarg biar jer dulu.. kna slidik dulu.. dn tk ble main tuduh jer.. abisss arr kalu dia terbaca bnda nih... tapi serious.. instinct qis dkt dia tue sama ngn ex qis yg first tue.. yg suka simpan spare part.. mintak2 bukan..

kalu betullaa kan... mmg qis kna bala laa nie... uhuhu.. sape2 yg pnh rasa dia buat.. bertaubatlaa... jgn mainkan perasaan manusia.. laki ke pompuan ker.. semua ada perasaan..

k arr.. sorry tuan punyer blog.. tulis comment pnjang berjela...

Capo Grande said...

sebenarnya kalau laki xngaku dah ada gf, maknanya dia bukan laki la...huhu...

sbnrnya dlm hubungan kitakena ikhlas dulu...bila ikhlas xde la benda2 mcm ni jadi...kdg2 pompuan pun ad agak buat cam ni kan...buat aniaya laki2 je...

miera said...

to Qismina...
hehehe..thanx atas perkongsian hidup anda..tuan punya blog sgt la menghargainya!hehehe

to Capo Grande..
ala...jgn la marah..tuan punya blog tak delah nak wat aniaya kat kaum lelaki..kan lelaki dan perempuan tu saling melengkapi..btw, ayah tuan punya blog pun lelaki gak!so, xde istilah aniaya ye kat sini..hehhee

faiz said...

wow hot jugak topik ni..

to Capo Grande: ak xde gf n ak laki.. huhu..

to all:
ak cume nak cakap kalo setakat nak memuaskan nafsu berkapel je watpe.. bile nafsu da xde mule la nak carik len kan? bg ak kalo camni same la cam maen2kan perasaan org.. dose tau sakitkan ati org.. lg2 yg x mau maapkan org len.. huhu ni la solution yg ak dpt setelah 21 tahun ak idop... anti kapel before nikah~

miera said...

to faiz...
sya sokong anda punya pegangan!
ANTI KAPEL BEFORE NIKAH! sgt setuju..lepas ni leh buka satu group!hehehe