KLIK!

Tuesday, December 1, 2009

i nEed uR supPort my DeaR reAderS...=(


QTI???sgt mengecewakan,walaupun lulus..kat bukit miera kne ulang 3,4 kli nak lepas!part parking ngan 3penjuru OK je..xde lak masalah,kl pakcik sam tu taw mesti dye sgt kecewa kan ngan anak murid dye ni..?!disebabkan bukit tu adalh 1st thing kene wat pg tu,membuatkan mood n my motivation sgt DOWN smpai ke hari ni!!

kenapa mesti orng2 yg incharge QTI tu nk menjerit2??
kenapa mesti nk cepat2??

xsedar ke mereka tndakan mereka tu leh wat orng lagi gelabah?mase latihan ngan pkcik sam,miera AMAT JARANG mati enjin atau ulang kat bukit tu.tp,len lak jdnye bile wat QTI..seyesly,miera seolah2 TAK ADA CONFIDENT da nk ambik test JPJ selesa depan..da TAK ADE SERONOK pun nk pegi ambik test tu!da mcm da xnk ambik peduli!sbab takut ulang bnde yg sama.haisshh,kenapa cpat sgt miera give-up??i dont know what to do..=(

I NEED YOUR ADVISE/OPINION/SUPPORT my love readers...

p/s~miera taw mesti ade org perli2 miera bile bace post miera kali ni..sebab mmg ade sesetengah pihak yg suke perli/sindir miera pasal miera xde lesen kete ni.so,bile taw my situation pasal QTI nie,mesti bertambah2 kan point anda kan nk kenekan miera?!but,plz..not now!kadang2 sndiran/gurauan anda mmbuatkan diri ni DOWN sgt2!!

11 comments:

cInTa aDrIaNa said...

relak maaa...

aku masa test jPj sekali kena tengking2 dgn org jPj tuh...mangkuk betol...

last2 aku tak pass part parking, bukit & 3 point tuh...

hehe.....kena ngulang balik part tuh...

bese la diorg...nak cepat....tapi kalo kena tengking2, aku yg confident bleyh jadi tak confident...sampai enjin 5-6 kali mati sebab tekan minyak, lupa nak letak handbrek...haha..

cuak punya pasal...

all the best...!!

miera said...

thaNx cinta adriana..
maybe aku kene ambik kelas tahan pressure luar kowt tok jadi lebey steady..

aku try gak ngah rileks ni..migrain aku bile fikir bnyk2 ni..malas nk ulang jpj lagi,sbb mmg xde mase la aku nk ponteng kelas sgala bagai semata2 nk ambik jpj test je keje..

agak2 perlu ke ambik extra klas b4 test jpj??

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah.. relax yer miera,jgn d0wn sangat.. biase la tu, kdg2 kita niw bukan tak pandai..bukan tak belajar..juz keadaan & tekanan myb mmbebankan.. s0 kalu miera rase sgla prepareti0n fizikal da cukup, tak perlu la extra class k0t..juz f0kuskan pada prepareti0n mental pula..agar tak mudah panik, kelam-kabut..tp inGat, jgn terlebih excited pulak! Huhu..kalu miera nak tahu, saya dulu test JPJ kant0i..c0z tak perasan trp0tong m0tor lembab tu kat d0uble line..tak psl2 kena ulang & bayar rm50..

nyway alL da best 4 u..chaiy0k2!!

miera said...

assalamualaikum azrai ahmad zamri..

thanX yer azrai atas nasihat n dorongan tu..betol gak tu,i need mental preparation b4 g test agar xmudah panik..maybe tu kowt kekurangan n masalah yg mira perlu atasi..

kadang2 kite xsedar yg kesalahan kecik pun leh myebbkan kite fail test jpj tu kan??hmmm...miera perlu amat berhati2 la jawabnye time test tu nnti..huhu

thanx again atas perkongsian=D

beloglala~ said...

OOO cik mira~
ini cik lala yg menawan~~
hahahahha~~
ingtkah lagi??
*wajib ingt ok
hahaha~~
beb,jangan risaw ok..
idup ni macam roda saja
mybe masa QTI agak down,pasti time JPJ nnti xkan down
harus yakin pada diri~~
cik lala ni mse QTI pas tu mmg pas..haha tp i nyarisnyaris fail u..
hahahahaha~~
but,time jpj ok saja..
sbb neves tu kite da rse time QTI
jadi jangan risaw k..
go mira go
jangan giv up
cube dulu..
harus~~

plus,nk tambah klass b4 jpj??
ooo depends
kalau anda rase ada uang lebih ape salahnye..
seperti saya yang sgt sengkek ni tak mmpu nk extra kelass..hahaha
btw,jangan risaw ok

sye juge penah rase neves n down seperti anda..tp percayalah jpj pasti ok..
petuanya bace yasin n smayang hajat b4 test..
HAHAHA~~

miera said...

ooo cik lala syg..
mestilah sya ingatkan anda...
wajib n harus diingati
n haram tok dilupai...hehehe

thanx beb,
really appreciate it!
pasal xtra kelas tu,cik miera xde la nk repeat all over again..juz tmbah 1 2 jam...
i pun ngah sengkek gak..hehehe
tu pun xtaw lagi confirm ke x nk tmbah ni..juz nk wat cik miera comfortable je kot..but,tgk la nnti!=D

btw,cik lala...
long time no c..
rindu sama u lorh...

Sharaf said...

salam...ala kak, drpd amek extra class,
akak bawak je kreta parent jalan2 kat taman...
boleh jugak tmbah confidence..huhu

miera said...

salam sharaf..
mmg ade 2 kete kat umah ni..
1 teksi n 1 persona..
persona tu auto,so xleh gak nk aplikasi..
yg teksi tu manual,leh je nk lenjan..
tapppiiiii....
ayah akk kate,
NO LICENSE NO DRIVING!!huhuhuh

cInTa aDrIaNa said...

ngeheheee....kalo nak amik kelas extra pun apa salah nya...

tapi kalo aku la...kelas extra ke, tak kelas extra ke..kalo cuak, cuak jgk...hihihi...

nadiah fatihah said...

aku cm tau je yg ske perli2 tu...ko x invite die bace post ko ni ke?hehe

miera said...

nadiah fatihah..
aku xyah invite sbb dye mmg bace pun blog aku ni kl dye rajin..
xyah2 invite2,mmg dye taw kewujudan blog ni..
tunggu nk bace ke x je..
tp xtaw la kl dye bace tp xperasan aku tujukamn tok dye..hahaha