KLIK!

Friday, December 11, 2009

Tarikh-tarikh Keramat-uPdatE-





























Universiti Malaysia Terengganu (UMT) : 13th December 2009

UniVersiti Teknologi Malaysia (UTM) : 14th December 2009

Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) : 21hb December 2009

Universiti Sains Malaysia (USM) : 28hb December 2009

Universiti Malaysia (UM) : 28hb December 2009

Universiti Putra Malaysia (UPM) : 28th December 2009 (update)

Universiti Teknologi Mara (UiTM) : 4th January 2010



di atas adalah tarikh keramat di mana mahasiswa/mahasisiwi akan memulakan hari pertama kuliah di semester baru..
tarikh keramat??
mungkin boleh membawa sesuatu kebahagian mahupun separuh penderitaan..ngeh2
(kalau silap tarikhnya mahupun ada penambahan tarik-tarikh baru di universiti yang lain,sile komen ye?)

perjuangan harus diteruskan..
Ilmu tidak akan pernah habis untuk dituntut dan ditimba..
Tanggungjawab yang digalas perlu dilaksanakan sehabis baik..
Banyak pihak yang terlibat/terkorban/dikorban semasa kita berada di sana..
ibu bapa,keluarga,masyarakat dan kerajaan sendri..
ibu bapa dan keluarga menaruh harapan yang tinggi,
masyarakat dan kerajaan pula banyak menghabiskan wang/tenaga dalam menyediakan infrastruktur dan suasana yang terbaik sepanjang kita di sana..
dan pastiya setelah kita menggenggam segulung ijazah/diploma nanti, giliran kita pula untuk menyumbangkan sesuatu kepada mereka..
Moga semester baru memberi seribu satu sinar harapan..
Selamat berjuang wahai rakan-rakan seperjuanganku sekalian..=D

p/s-agak2 antara zaman bekerja ngan zaman study,mane lagi best erk??

18 comments:

+betterSINGLE+ said...

da abis da msa2 kuliah........
yahooooooooo..
merdeka!!!!!!.
hihi
sory over..

masa untuk bkerja plak..

miera said...

wahhh...gumbiranye dye..

antara zaman belajar dan bekerja??mane lagi seronok erk agaknye>>>

ok2,go back 2 work!

gud luck!!

dayah aziz said...

uitm??
terbaek~~=))
cuti panjangggggggg..

..nOj.. said...

zaman bekerja di ipta la yg sgt seronot... sambil2 keje leh feeling student... hahaha

miera said...

to dayah aziz..
agak la..mmg terserlah UiTM paling lambat buka sem..
pe rahsia kowang wat sem baru lambat mule?
story sket...=P

miera said...

to ..noj..

bekerja sambil belajar??
menarik2!!
pe agaknye keje yg leh kite wat kl xnk study terganggu erk??

NARDtheNERD said...

yess!!
umt paling pulunn~
bahaha~

miera said...

UMT sgt bersemangat dalam mmberikan ilmu kpd bakal siswazah nye..
tahniah!!
hahaha

Mr. Cuz said...

cis..aku ingatkan tarikh ape la tadi..huhu aku exam pun baru nak habis ni..korang dah masuk blaja..wakaka
yg penting sem ni sem last..yahoo!!

miera said...

Mr cuz..
jgn marah aaaa..nanti kene jual..hehehe

ni U mane lak yg baru hbs exam ni??

sem last??
wahhh.congratz!!nanti nk konvo leh jemput ramai2 taw!

+betterSINGLE+ said...

huhuhu UniKL start 11.1..
hahahaha..
tp untuk bebdak INTRA @ praktikl 4.1 nie start!
aaaaa..e2 la ak..
hurm sem dpan sem last!sonok tp tkot nk intra..
huhu

miera said...

ohooo...anda intra after last sem yerk??
terus keje la macm tu..
sonang hidup..
btw,all d best then=D

Awang said...

salam mira,

upm jangan dilupakan ;)

miera said...

salam encik awang..

bukan dilupakan..tp sya xtaw tarikhnya bila..kamu enggak mau kongsi sama saya??

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
huHu..study, jangan tak study!..
pak cik yG da tua nie pun nak sambung study lagi tahun depan.. ;)

Awang said...

sem depan upm bukak balik 28hb 12.. heheh (^__^)

miera said...

encik@pak cik azrai ahmad zamri..

insyaAllah...pesan pakcik tu akan selalu diingati..

btw,pakcik keje la ye skrg??

miera said...

encik Awang..

ok,done!!saya update khas untuk anda je!heheh