KLIK!

Sunday, December 13, 2009

sALes giRL?? ohHHhhh deAr..


seLamat pagi wahai readers ku sekalian...
Pagi tu sebab miera tulis entry ni pun at 12.10 am..hehehe

tadi baru je balik dri IOI Mall, Puchong
Mmg semua kedai la masuk..

sian kat mak kene jalan banyak..hehehe sory mum!!

Pernah tak anda semua DILAYAN terlampau MESRA oleh sales girl/boy bile masuk sesebuah kedai??

Let say..PADINI outlet la..(contoh ajer)
sepanjang anda kat sana,anda DIEKORI/DIPERHATI/DITELEK ke mana jua anda pergi dalam outlet tu..
anda ke kanan,dia pun ke kanan,
anda ke kiri,dia ke kiri,
senang kata,macam ada tali je la yang diikat di antara anda dan sales girl tu!
walhal,anda dah cakap awal-awal yang anda nak tengok-tengok je..

huhu,maaf ye sales girl2 sekalian,
miera bukan nak mengutuk anda,

tapi kadang-kadang tindakan anda membuatkan miera rase tak selesa..

akhirnye,dari ade perasaan nak membeli,terus bla gitu je!cari kedai lain!!

kan da rugi..hilang 1 costumer..
kalau readers di tempat saya,pe perasaan anda ketika itu??
pe yang anda lakukan??
anda rasa macam nak sound tak??

situasi kedua..
Pernah tak anda dilayan ACUH TAK ACUH je sales girl dalam sesebuah kedai??

Bila kita tanya pasal sesuatu produk tu, dia jawab nak tak nak je..senyum pun tak..

cakap pun, sepatah dua perkataan jer..tu pun naseb bek kalau dia nak jawab,kalau x??
kalau jawab pun,belum confirm lagi tau dia pandang muka kita..

ingat orang tak de duit ke nak beli??
huhu..maaf-maaf,terlebey sudaaahhh...=D

kalau anda lah di tempat miera,pe tindakan yang anda ambik??
bla jugak ker dari kedai tu??

kita kan rakyat Malaysia,
orang timur..

penuh dengan kesopanan dan kesantunan..

senyum tu kan sedekah..

tak ade salah nak praktikkan=D

12 comments:

sue said...

aaaa.betul2...kalau mama saye terus sound okeyh..saye yg last2 malu jalan ngn mama masuk kedai.hehe

miera said...

sue..
pernah merasa gak ker??waa...u have a strict mom!!i like!nnti kem salam kat dye erk?hehehe

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
huHu..tu situasi biase bile brsh0ppinG..
mmG tak selesa la kalu da kena ikut jew, nak memilih pun payah..
yG lagi satu kes pun same..kdg2 bile tanye langsung buat2 tak dengar..aduhai, nak berniaGa ke ape niw?..baek blah jew!

에마 said...

hehehe.itu la kerja sales girl.ekot ekor owg jer mgalahkan pencuri n stalker. tp annoyed la juga. sbb kalo jns sy ni pmalu kit (konon) nk shoppin pown xda mood..hehe

miera said...

pakcik ahmad azrai..
betol2,situasi normal ketika bershopping..
haaa...ni mesti kaki shopping kan??hehehe

miera said...

to (tulisan bahasa korea)hehehe...
pemalu ker??macam xcaye la plak kan...wink2

dara♥♥♥teruna said...

cik dara penah alami situasi cmner..semak jer pala otak kat salesgirl..bila kata tkper nak tgk2 jer, dia ikut jugak..mcm la kita nk cilok brg kat kedai tu..nk tgk apa2 pun rasa tk selesa jer..

miera said...

cik dara teruna...
betul2,ingat kite nk curi brng dye agaknye..muke kita2 ni ada potensi jd pencuri ke erk??hehehe

dara♥♥♥teruna said...

Miera..klu dia ikut gak..cik dara blah jer dri kedai tu..masuk kedai lain..klu sume kedai mcm tu, cik dara tk masuk dah mana2 kedai..

miera said...

cik dara teruna...
lepas ni leh wat pakatan boikot kedai2 yg ada sales girl pengekor..hehehe...nk x??

dayah aziz said...

bosan btol la salesgurl!=p

miera said...

cik dayah aziz..
sabo2..kang marah lak sales girl kat luar sana tu..hehehe=P