KLIK!

Monday, December 21, 2009

PeneRokAan GenTing Kota KeriAngan

Date ; 20th DeCember 2009
Place : Genting Highlands
Participants : 14 people that mostly SPKG5 members

back in Malay languange!hahaha

Kalau teringin/berhajat pergi ke sana..
sila lah beli tiket awal-awal ye..lagi2 musim cuti sekolah ni..memang payah nak dapat tiket.
harga tiket rm35..bayaran ini termasuk sekali bas pergi balik,skyride pergi balik dan segala bagai permainan dalam tu..
Kalau ikut logik akal, memang tak sempat nak main semua permainan!
Keadaan semasa nak naik skyride/gondola terpanjang di asia..
sejam jugak la beratur..tapi, yang penting tanamkan kesabaran yang tinggi ye kawan-kawan=P
ha...masa kami tiba!!inilah rupenye gondola tu..
Gambar di bawah merupakan gambaran dari dalam gondola..kat luar tu kabus tebal giLE!!
kat dalam, da terasa tempias hujan rintik2 tambah lak ngan kesejukan kabus..
waa....sejuk2
nampak apa-apa dalam gambar nie??
Kabus tebal!!!rugi tak bawa sweather time ni..
naseb baek ada member yang bawa sweather,so apa lagi, kebas n pakai la kan..
kredit to nasz!
untuk pengetahuan semua, miera bawa sekali adik miera..
saja nak ajak dia jalan-jalan sekali..
1st game kami main, SPINNER..
muka-muka tgh beratur tunggu giliran..
mase nie tak ramai lagi..
ni lah rupenye game spinner nie..
dan kini..giliran kami pula!
abg kamal@takwaman yang tersengih manjang..
NexT!!
Grand Prix Fun Kart..
ala2 go-kart gitu..tapi rasenye paling tinggi pun kelajuannya,20km/j je..
therd game : Corkscrew aka roller-coster
mase ni, miera tutup mata dan mulut diam seribu bahasa..
waaaaa...takut!kecut perut wo..

Space sHot! the best game ever
naek tinggi-tinggi secara perlahan-lahan, selepas 10 saat,
turun dengan mendadak!
mmg punggung tak cecah seat!
petua nak kurang takut: masa turun mendadak tu, sila tahan nafas anda!hahaha
Rupe kanak-kanak SPKG5 tahan ke'nervous'an
dah maen bnyak2,jerit banyak2..
perut pun nk menjerit gak minta diisi...
tapi..tengoklah hargnya, adakah berpatutan?

disebabkan perut nak jugak mintak diisi, maka dengan separuh rela hati mengeluarkan note2 kertas di dalam beg kecil..
lapar punya pasal kan..
Moral of the story~sila bawa bekalan penuh satu beg galas anda ye?

Pose sebentar di bas restoran merah..walaupun xmakan di situ,
tapi kami tetap nak bergamabar!
sooo nice!
Macam kat korea x? sejuk dah sejuk..
kabus tebal pun ada kat belakang tu..
xyah gi jauh2 nak merasa sejuk-sejuk camnie..gi je genting musim hujan..
confirm rase!ahaks~
itu saje perkongsian di kala ini..
pape pertanyaan tentang trip ke Genting Highlands, boleh tanya kat ruangan "bebelan anda" ye?

16 comments:

zella said...

amboi...
mahalnyer makanan!

miera said...

to zella..
taw xpe..macam da sama level ngan singapore..

ocha said...

wah..sgt seronok2...lg2 g ramai2..tp harga tu aduh..leh termiskin jap cik ros...hehe

Eyriqazz said...

Memang best pi genting lebih2 lagi pi ramai2...huhuh,last time pi tak dpt main go kart coz tak pakai kasut

http://eyriqazz.blogspot.com/

Emora Valeria said...

hey sum ur fren eh?

miera said...

to ocha...
mmg seronok bab maen2 tu..
tapi bab makan..mmg terseksa sebentar jiwa dan raga..heheh

miera said...

to Eyriqazz
skrng kl xpkai kasut ley maen da go kart tu sbb kat c2 ada disediakan kasut tok pengunjung yang xpkai kasut..heheh

miera said...

to Emora V..
yup, those are my frend..
agak2 ada x komuniti bloggers nk wat trip ke sana??hehehe

Aidi-Safuan said...

xajak.cis~

Apai said...

mmg sgt memenatkn

miera said...

ala apai...
penat ke??tp seronok jumpe akk kan?kan?kan?hahhaa

cInTa aDrIaNa said...

oit...mana nak dapat tiket rm 35 tuh?? dari jB ek?? ko pegi balik ari ker??

miera said...

to cinta adriana..
member aku belikan kat stesen putra gombak,ambik bus pun dari sana..ha,ah balik hari jer..xmampu nk tido sana..hahha

cInTa aDrIaNa said...

owh....rm 35 tuh termasuk sume la??

ke promosi utk cuti sekola jerk...

hehe...

takde hidden charge??

ceyh..tanya macam nak langgan line tepon pulak..hehe..

miera said...

to cinta adriana...
harga tu harga to weekdays yang bukan ada cuti public macam christmas ke..kl ada cuti public mmg mahal sket harganya..
rm35 tu mmg fix nye harga...
xde nye hidden,tersembunyi harga la=P

CekedinGTomeI said...

Cik down...gambo teman edop nye ade....huhuhuhu..teman sday...mek down bak kata neythiri..